| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k období 4 roky a 6 měsíců

 Příspěvky 18 z 8 
19.8.2011 0:36:15
Naše Anetka je pěkná rozumbrada.Od rána do večera nezavře pusu.Ale je velmi šikovná.Zvládne sama vyprávět pohádku O popelce a O červené Karkulce.Pořád si prozpěvuje,zná spousty písniček,nejraději má z pohádek.Začala se zajímat i o anglická slovíčka,tak jí něco učím.~5~Ráda a hezky si hraje se svou 14ti měsíční sestřičkou:-).Umí počítat do 20ti.A umí se podepsat.Zvládne říct celé své jméno a adresu(už tak od 3let) a sama jezdí na kole.Pořád mi chce pomáhat,ráda mi nosí mléko za špajzu a teď jsem ji poslala pro 10 brambor a opravdu mi jich napočítala 10 :o))).Snaží se malovat postavičky a ráda modeluje z plastelíny.Teď nám začalo nafukovací období:)),tzn.že když jí něco nedovolím,nebo není po jejím tak se urazí a nafoukne.Někdy je taky pěkně ukňouraná a mám pocit že se začíná i trošku vztekáním podobat své sestřičce Lucce,aby upoutala pozornost.Ale snažíme se komunikovat a vysvětlovat,že to není hezké,tak doufám,že jí to brzy přejde.Jinak chodíme na logopedii,špatně vyslovovala a drmolila,že jí nebylo rozumět.Už je to lepší,ale R a Ř pořád ještě neumíme.Jinak je to zlatíčko a jsem moc ráda že jí mám.
8.8.2011 16:46:49
Když čtu co všechno by měl prcek ve4,5 letech dělat, tak si uvědomuju,že je náš Péťa úplně normální dítě. Má ještě dva o hodně starší sourozence, a tak mi občas příjdou jeho otázky řekněme zbytečně časté. Jako např. "Už musíme v bazénu končit, protože to máme jen na hodinu." - odpověď Péti"Proč?"~:-D,tak si čtu, že to je teda normální. I ty jeho neuvěřitelné příběhy, kterým sám věří. Jinak je moc šikovný a rozumný.Není problém mu něco vysvětlit. Počítat umí i přes stovku,sčítat a odčítat do dvaceti.Anglicky počítá do dvaceti.Hodiny už se sám naučil, ale to bylo pořád dotazů na přesný čas. Zná dny v týdnu,dokáže určit co bude zítra a bylo včera, když dnes je např.středa.Zná roční období,měsíce.Písmenka zná velká asi od dvou let a malá od tří. A zná toho ještě spousta, ale nejlepší na tom je, že ho nemusím do ničeho nutit. On se sám strašně rád všechno učí a dozvídá.Jen stačí mu odpovídat na velice častné otázky. Ale vůbec nechce šlapat na kole, to úplně odmítá a vůbec ho to nebaví-nechápu~7~.
5.7.2011 9:18:40
řekla bych že je Hanička průměrné dítko. Je strašně ale opravdu strašně upovídaná a uřvaná. Když nepovídá tak ječí a když neječí tak vydává různé zvuky. Ráda zpívá, pamatuje si básničky a říkadla, umí jezdit sama na kole, napočítá do 10, pamatuje si celou svojí adresu, nejde jí vyslovovat R a Ř. Baví jí kreslit více technikami a vyrábět různé věci. Chodí do školky a v kolektivu je nejprve nesmělá a po chvilce kolektiv vede. Nejvíc jí zaměstnává 7 měsíční bráška o kteráho se přepichově stará a hraje si s ním.
8.3.2011 0:08:21
Ladik je vcelku šikovný, hrozně rád se něčemu učí, ve školce chodí na angličtinu a po školce ještě na němčinu, když je paní učitelka náhodou nemocná, tak si stěžuje: "že se nic nenaučí". Hodně ho baví plnění úkolů v různých pracovních sešitech, ač jinak má elánu víc než dost, u úkolů dokáže strávit dlouhou dobu. Výslovnost mu nedělá problém R a Ř zvládl už ve 3 letech. Není muzikální, nemá hudební sluch, stejně jako maminka :O) ale protože i já si ráda zpívám, tak si zpívá taky , i když neintonuje. Zná všechna písmena abecedy a číslice asi do 20ti, ke 4 narozeninám si přál hodinky, k vánocům budík, bez problému určí celou hodinu a půl, většinou rozlišuje na půlhodiny (bylo 8, bude 8), ale nedávno mne překvapil, když se mě ptal kolik je hodin, já řekla 3/4 na 5 a on mne opravil, že je za 10 minut 5, skutečně bylo. Teď ho fascinuje počasí, pravidelně ráno vstává, aby viděl přepověď, tu si i pamatuje a počasí během dne komentuje.
Od 4 měsíců chodí plavat a nyní už bez problémů plave sám bez jakýchkoliv pomůcek, v zimě si zkusil lyže a brusle, loni ho to ještě nebavilo, letos už mu to celkem šlo.
Má obrovské množství energie, které musí neustále někde vybíjet, jakmile se v něm nahromadí, tak se začne předvádět, řádit, mluvit, během chvilky dokáže svou energií druhého úplně ochromit. Někdy je vcelku vyčerpávající mu zajistit dostatek prostoru pro "vybití".
Eva: Veronika, 4,5 roku
  • 
30.1.2011 23:24:10
Veronika je moc sikovna, umi basnicky, pisnicky, dobre intonuje, umi jednoduche scitani, pocita do sta, zlepsila se i pohybove, zacala bruslit, tanci a rada jezdi na kolobezce, zna temer vsechny pismenka abecedy a v neposlednim mluvi jak cesky tak plynne anglicky. Jen ta tvrdohlavost nam dela potize. Za kazdou cenu si prosazuje sve a kdyz to neni po jejim tak zacne plakat a vystupnuje se to az do agresivity.A vyridilku ma taky peknou, pusu nezavre od rana az do vecera. Nekdy je to opravdu velmi narocne.
Martina
  • 
29.12.2010 11:04:17
Ema je moc šikovná, napočítá do 15, anglicky do 10, umí říct dny v týdnu, jména všech členů a rodiny a celou adresu. Umí R i Ř, ale trochu si šlape na jazyk, možná kvůli sykavkám navštívíme logopeda. Zpívá písničky, čím dál líp si je pamatuje (má v arzenálu i asi 5 anglických), moc pěkně intonuje i melodii, nebojí se zpívat před diváky. Pusu nezavře od probuzení do usnutí, což je docela náročné :-) Maluje jednoduché postavy s velkýma hlavama (má podobný styl jako tatínek :-D Je to šikula, ale taky si umí postavit hlavu, uráží se a trucuje, často je ukňouraná.
15.12.2010 20:05:16
náš Vašík se začal hodně předvádět před dětima, když mu před něma něco říkám tak jako by mě neslyšel a dělá různé šaškárny ~q~. Ale na druhou stranu zase umí hodně básniček písniček, počítat s malou pomocí do 100. hrajeme kvarteto, člověče nezlob se bez problémů.
Nikobaj
7.6.2010 12:37:53
Nikolka je šikovná, móóóc upovídaná, samostatná a chytrá, chodí do školky a je společenská. Umí básničky,písničky, ale melodie ještě moc ne, učí se anglicky a anglicky umí, barvy, počítat do 5 nějaká zvířátka. Nejrači si vymalovává a hraje se zvířátkama :-)
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.