| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k období 4 roky a 5 měsíců

 Příspěvky 18 z 8 
  • 
8.1.2013 12:02:04
Doma mame 2 deturence- Alexa (4 a pol roka) a Lauru (6 rocnu). Alex chodi do kolektivu uz od 18 mesiacov (zacal v jaslickach) a ako 3 -rocny nastupil do skolky. Deturence chodia spolu do skolky, dokonca kedze maju spolocnu satnu a umyvaren, tak sa casto videli a niektore aktivity robievali spolocne (prechadzka). S nejakym nevhodnym spravanim nemame zatial ziadne skusenosti. Decka su poslusne, obcas skusaju, kde su nase hranice, spominanymi vyrazmi: "Nie, nejdem." "Nie som tvoj sluha"- ak ho prosim aby si nieco odlozil. Ale... vsetko je v ramci normy, ak treba vysvetlime slovne, ak to nepostacuje, zoberiem hracku, ktoru nechce odlozit. :-) Este nam robi problem "R" a "L", snad sa na to na dalsi rok naucime... :-) Inac je to chlapcek, ktoreho uz v jaslickach chvalili, pokracuje to v skolke- je poslusny, nekonfliktny (no, vie si vydobit svoje) a strasne usmievavy. miluje pohyb, takze od 6:30 sme v pohybe do 19:30 (v skolke si este pospi, doma uz nie- kvoli starsej dcerke ho uz nedavame).
Lenka, syn 4,5 r
  • 
22.10.2011 10:12:09
Měli jsme to podobne.syn nastoupil tesne pred svým tretím rokem do skolky.rok kazdé ráno brecel..zezacatku jsem ho slysela brecet i kdyz jsem prichazela do skolky pro nej..brecel neustale... venku si deti hrali,on sedel na koni,houpal se a hodinu je sledoval.....az ted par mesiců je klid,zvyknul si,nasel si kamarada a nebreci.kdyz jde domů po obede,je rád,protoze první rok chodil az po spaní.ted ho občas beru po obede a to jde hned do skolky rano s lepsí naladou.neni na me az tak závisly,ale spatne nese jakekoliv zmeny,nové veci,zazitky.vytrvala jsem a jsem rada,vidim,ze mu skolka prospela,zacal se zapojovat az ted po roce a půl,do té doby jen sledoval.
18.1.2011 10:49:51
Můj syn nastoupil v září do školky ve čtyřech letech, ale stále si nemůže zvyknout. Ráno při vstupu do třídy pláče, někdy začne i v šatně, když pro něho přijdu po obědě, tak pláče taky. Ze začátku jedl nebo se nechal krmit, pak přestal jíst úplně, nyní pro něho chodím dříve, se mnou se nají, asi po týdnu sní polévku beze mě, ale s druhým čeká až přijdu a vždy mě "uvítá" pláčem. Jinak se celkem zapojuje, rád maluje, umí plno básniček a písniček, venku se prý i směje. Pořád se ujišťuje, jestli pro něho přijdu, vždycky jsem přišla. Je na mně asi hodně závislý, do dvou let nechtěl být s nikým jiným než se mnou, chvilku vydržel jen s tatínkem. Učitelka nám doporučuje pedagog.psycholog. poradnu. Jsem z toho docela nešťastná, nevím, jestli zkouší kam až může zajít. Když se vzteká, vydrží to i hodinu, je opravdu vytrvalý, ale snažím se dostát toho, co jsem řekla, nechci mu ve všem ustupovat. Tak uvidíme, co bude dál...
9.1.2011 14:03:05
nasa mala sa v tomto veku zacala strasne oduvat.ked nedostane to co chce tak sa sfuci a ide do izby.nechavam ju tak, chvylu sa vyplace a je dobre.neni nejaka neposlusna skoro vzdy posluchne.miluje skolku, chodi na mazoretky a na tanecny.je tam strasne rada.
narodila sa v irsku a tam sme aj do jej 3 a pol roka zili.pocita po anglicky aj po slovensky do 20. pekne spieva a recituje.teraz ju strasne bavy hrat sa s babikami , prezliekat ich ,krmit.chceli by sme 2 babo teda hlavne mala by chcela tak mozno preto stale prezlieka babiky :)))~s~
1.12.2010 8:10:58
Simonka vždycky byla taková zakřiknutá, už od mala se hodně styděla. Ve školce povětšinou sama. Možná jedna kamarádka. No já byla podobná. :o) Teď se začíná trochu vyhraňovat, sleduju prvky puberťáka.Otáčí oči v sloup, když si má uklízet hračky. Říká no jo madam, už jdu, když po ní něco chci. Ale taky se v noci víc bojí. Vypráví o bubácích a tak. Dali jsme jí do pokojíčku brášku v postýlce, tak se mi zdá, že už je to lepší. Jinak je v mezích, nechá si spoustu věcí vysvětlit, umí počítat do 20, pozná spoustu barev, umí napsat tata, mama, moc hezky kreslí. Zajímá jí spoustu věcí. Po zlém na ní taky nemůžu, nejlepší je vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat a pak ječim. Mějte se hezky, hodně radosti s našimi malými puberťáky. Až jim bude 15 bude to horší.
~z~
15.11.2010 8:43:15
Vašík už chodí do školky kde má své kamarády, chodí už druhým rokem a první rok to byla hrůza - snad každé ráno plakal že nikam nechce (hlavně mu nesedla jedna paní učitelka) a ted tam chodí rád.:-) Doma hrajeme kvarteto, pexeso, domino, vše zvládá už s přehledem, napočítá do 20 a je s ním sranda, idkyž někdy se probudí se špatnou náladou a to pak mám co dělat abych ho rozesmála ~7~
18.6.2010 12:19:08
taky je to cíťa,kterého každá změna vyvede z rovnováhy...stačí přechod do jiné třídy ~n~ ve školce,výlet s dětmi z další třídy....nedělám si legraci,jeden čas jsem byla přesvědčená,že Dáda trpí nějakou formou autismu....viz jeho autíčka srovnaná do řad s milimetrovou přesností,poznal,když jsme se jich dotkli,že jsou posunutá atd...na druhou stranu...umí počítat do deseti,barvy všechny(asi od tří let),většinu zvířátek(která momentálně miluje nejvíc na světě),je to šikula,padají z něho zajímavé úvahy....včera mi řekl,že mě nenávidí,byla jsem v ~e~ šoku,ale vím,že děti v tomto věku si plně neuvědomí,co to slovo nenávist znamená,vysvětlila jsem mu,jaký je mezitím rozdíl(nenávidět a nemít rád),tak uvidíme:-) jinak je to naše zlato,ať je jaký je,milujeme ho a říkáme mu to...~6~..
18.6.2010 12:06:23
Dáda už deset měsíců chodí do mateřské školky.Přesto,že jsem tomu nevěřila a přesto,že každé ráno zkouší(bolí mě bříško),chodí tam rád a běda,když přijdu dřív než ve čtyři!Mám možnost srovnávat svého syna s jeho vrstevníky.Dáda je trochu jiný,než ostatní děti.Nejradši si hraje sám,má dva max.tři dobré kamarády.Na pískovišti v přítomnosti cizích dětí si drží odstup,nikdy není tím,který by vědomně ublížil,nebo obral jiné dítě o jeho hračku,on je tím,který si nechá všechno líbit a posílá mě,ať to vyřeším,nebo brečí~o~.Otázkou je,co je lepší,prosadit se za každou cenu,nebo to vyřešit za něj,já osobně bych brala zlatou střední cestu.Na druhou stranu se s dětmi,které jsou ráznější povahy a on je zná líp,snese dobře....no,spíš je bezmezně obdivuje:-)taky nechce nikdy zkusit nic nového a nelze na něj jít po zlém.Kamila
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.