tisk-hlavicka

Jeden pohodový porod

20.2.2007 Ilona 347 názorů

Už od začátku těhotenství jsem se trošku obávala porodu, jak zvládnu tu bolest, zda u toho nebudu moc vyvádět a jak moc to bude bolet potom, a co bude se sexem po porodu?

No zkrátka bylo to spoustu otázek, na které jsem neznala odpovědi, a tak jsem hltala všechny příběhy o porodech a snažila se odhadnout, jak bude vypadat ten můj.

Celé těhotenství jsem měla vcelku pohodové. Miminko bylo nečekané, ale moc chtěné, dofám, že to tak cítil i mažel. Když mi porvé vyšel těhotenský test se dvěma čárkama, tak jsem chvíli poskakovala radostí a když jsem se uklidnila, tak jsem si sedla na gauč a říkala si a sakra, co teď?

Jako na potvoru mě gynekolog objednal až za týden, nemohla jsem se dočkat, až mi tu zprávu oficiálně potvrdí. Když jsem pak mimíska poprvé viděla na ultrazvuku, cítila jsem hrozně krásně a dojatě, ale navenek jsem nedávala nic moc najevo.

První tři měsíce mi bývalo trošku špatně, takže i váha šla trošku dolů a těhotenství na mně nikdo nepoznal, také to moc lidí nevědělo, jen ti moji opravdu nejbližší. Navenek jsem se cítila hezká a uvnitř trošku tajemná, protože jsem měla v bříšku takové malé tajemství.

Druhý trimestr byl naprosto pohodový, chodila jsem pravidelně na kontroly, byla i na 3D ultrazvuku a miminko si pořádně prohlédla, zdálo se, že bude po tatínkovi. Podle podrobného vyšetření bylo vše v pořádku a miminko se podle velikosti mělo narodit dokonce o pár dní dříve. Už jsem se moc těšila, až tady bude s námi, a proto jsem byla ráda, že to má být dříve, zpětně teď nevím, proč jsem si tak přála to všechno urychlovat. Jinak jsem si těhotenství opravdu užívala, pracovala jsem, chodila s kamarádkami na kafíčka, s manželem na golf, občas na těhotenská cvičení, prostě pohodička.

Třetí trimester probíhal také celkem normálně, začala jsem sice hodně otékat a měla již hodně velké bříško, ale většinou jsem si to moc nepřipouštěla a dál pracovala a chodila na golf, dokonce i milování mi bylo stále příjemné, strach měl spíš manžel, aby se tam nepotkal s miminkem. Jen poslední měsíc již pro mě byl moc dlouhý, byla velká vedra a já se sotva ploužila, omezila jsem práci, ale nějak si vydělávat musím, takže ne úplně, a snažila se víc odpočívat, ale už mi to bylo nějaké dlouhé.

Když se na své těhotenství dívám teď zpětně, tak musím konstatovat, že bylo naprosto pohodové a přirozené, naprosto bez obtíží. Velký podíl na tom má samozřejmě i manžel, který se ke mně celé těhotenství choval moc hezky a na miminko se těšil. Samozřejmě jsem se ke konci těhotenství cítila nepřitažlivá a přemýšlela, jestli se ještě někdy vejdu do svých kalhot, naštěstí tyto stavy trvaly vždy jen krátce. Další důvod, proč jsem se cítila tak dobře, je moje maminka, která se na svého prvního vnoučka moc těšila a vždy byla ochotná poslouchat moje těhotenské trable, a pak ještě moje kamarádky, které mě neustále kontrolovaly a zkrátka byly moc prima.

Ke konci těhotenství už mi bylo vcelku jedno, jak bude porod vypadat, hlavně když bude za mnou, přenášela jsem přesně týden od druhého termínu porodu, což znamenalo 3 týdny od prvního termínu.

Už jsem si myslela, že mi to břicho zůstatne napořád a každý den v noci, nevím proč zrovna v noci, čekala, kdy to přijde. Obvykle mě večer začalo trošku bolet břicho, ale do půlnoci to odeznělo a druhý den se nic nedělo až zase večer. Na kontrole v poradně mi vždycky pan doktor řekl, že to bude každým dnem a zase se nic nedělo. V den porodu jsem byla na kontrole a pan doktor opět říkal, že je vše nachystané, ale že pokud chci, tak mi udělá masáž branky, aby se porod rozběhl (Masáž branky nebyla příjemná, ale dala se v pohodě vydržet). Odjeli jsme domů, ale zase se celý den nic nedělo a já už se pomalu smířila s tím, že mi budou za 3 dny porod vyvolávat.

Večer mi opět začalo být trošku divně, tak jsem si šla lehnout, ale nějak se mi nedařilo usnout, zato manžel usnul hned, jak špalek. Okolo půlnoci mi začalo být divně o něco víc, ale jelikož jsem nevěděla, jak stahy vypadají, tak jsem si šla do kuchyně uvařit čaj a přemýšlela, jestli je to ono nebo ne, byla to taková neurčitá bolest, která mi nepřišla nijak zvlášť velká.

Asi okolo půl druhé v noci jsem si vzpomněla na chytré knížky a napadlo mě změřit si intervaly mezi vlnami bolesti. Bolest už byla trošku větší a musela jsem ji trošku prodýchávat, ale pořád nic strašného. Intervaly mezi vlnami bolesti mě trošku překvapily, bylo to po dvou minutých, někdy i méně.

Jelikož jsem byla z vyprávění různých těhotných známých připavena na dlouhý porod a bolesti mi pořád ještě nepřišly nijak hrozné, tak jsem si napustila vanu a dost dlouho si v ní hověla. Ve vaně mi bolesti přišly ještě menší, takže jsem nijak nepospíchala.

V půl čtvrté jsem šla vzbudit manžela. Měla jsem naplánováno, že si dáme ještě kafe a pak teprve pojedeme do porodnice, a taky už mě to v kuchyni nebavilo samotnou. Ale nějak mi nedošlo, že říct chlapovi, že si dáme v klidu kafe a pak pojedeme do porodnice, je nereálné. Když jsem viděla, jak se manžel oblékl během pěti minut a byl připravený vyrazit, tak jsem plán s kafíčkem zavrhla a jeli jsem hned.

Musím říct, že manžel nijak nevyšiloval, ale v porodnici jsme byli poměrně rychle, chvilku po čtvrté hodině. Sestřičce jsem sdělila, že asi rodím a prodýchala mezi tím pár kontrakcí, pořád ještě mi to nepřišlo nijak strašné. Sestřička nebo paní doktorka, to nevím, mě vyšetřila a sdělila mi, že už mám půl porodu za sebou, z čehož jsem měla ohromnou radost, protože do té doby mi to přišlo docela snesitelné. Dokonce mi to přišlo docela dobrodružné jezdit v noci po Praze a rodit.

Pak přišly méně příjemné procedury, nejdříve monitor miminka na dvacet minut, ale ten mi docela rychle utekl, oproti vyprávění kamarádek mi nepřipadalo jako velký problém ležet v klidu. Kontrakce byly sice nepříjemné a časté, ale nic, co by se nedalo vydržet.

Klistýr, už byla trošku nepříjemnější záležitost, ale pořád ještě celkem v klidu. Jelikož jsem se bavila tím, jak manžela oblékli do zeleného doktorského oblečku, tak jsem na chvilku (malou) na bolesti zapomněla. Dali nás do takové místnosti se sprchou a žebřinami, nevím proč si pamatuji ty žebřiny, ale v té chvíli by mě na ně nikdo nedostal. Zato sprcha byla příjemná, šla jsem do ní několikrát – po klistýru jsem to potřebovala. Okolo šesté hodiny, když jsem poprvé měla pocit, že to opravdu hodně bolí, a už ani hlazení po zádech od manžela nepomáhalo, tak přišla sestřička, že jdeme rodit. Trošku mě překvapilo, jak to ví, když mě vůbec neprohlídla, ale byla jsem ráda, že se něco děje, tak jsme šli na sál.

Sál si pamatuji jako takovou velkou místnost se spoustou lidí a porodních lůžek. Když jsem vylezla na porodní postel, tak bolesti nějak ustaly, sestřička mi praskla plodovou vodu (trošku mě překvapilo, jak je jí tam hodně) a pak po mně chtěly, ať tlačím. Snažila jsem se tlačit, ale nějak mi to nešlo. Sice jsem to měla načtené z knížek, ale v reálu to tak snadné nebylo. Asi to bylo také tím, že jsem si myslela, že párkrát zatlačím a bude mimísek venku. Zkoušeli jsme to ve všech možných polohách, mně osobně se od začátku líbila ta klasická, hlavně kvůli tomu, že jsem se mohla zapřít rukama. Poloha na boku a na balónu mně prostě nevyhovovala, i když mě do ní pořád sestřičky a paní doktorka nutily. Asi po hodině a půl to zdravotní personál okolo mě přestalo bavit a šli se dívat na jinou rodící paní, ale v té době to přestalo bavit i mě a tak nějak jsem se do toho hodně opřela, prostě jsem tlačila ze všech sil a najednou jsem cítila, jak se tlačí ven hlavička. V té chvíli jsem tam ale tlačila sama jen s manželem a doktor nikde žádný, trošku mě to vyvedlo z míry, měla jsem strach, aby miminko neskončilo na zemi, takže poslední dvě kontrakce, už jsem naopak netlačila, naštěstí manžel rychle sehnal doktora a na další jedno zatlačení byl mimísek venku.

Ani nijak neplakal, všechny překvapil tím, jak byl veliký a mě tím, jak byl hezký. Nevím, jestli mi přišel jako nejkrásnější miminko na světě, ale připadal mi hrozně jemňoučký a křehoučký, když mi ho dali do náručí a on se hned přisál, byl to moc krásný pocit. Nebrečela jsem dojetím, ale věděla jsem, že ho budu už napořád milovat.

Manžel šel zkontrolovat, aby ho dobře změřili a zvážili, a pak ho přinesl zpátky ke mně, a mně najednou i to docela dlouhé šití přišlo jako krátké. Další dvě hodiny, kdy jsem ležela na porodním lehátku a prohlížela si střídavě mimíska v inkubátoru (né, že by byl malý, ale aby se zahřál) a manžela, mi docela rychle utekly a najednou jsem se cítila tak nějak čerstvě, dokonce jsem chtěla na pokoj dojít po svých, ale nedovolili mi to.

Takže když to tak shrnu, tak porod byl naprosto přirozená věc, nepřipadal mi nijak strašný, možná, že jsem to spíš brala jako jedno hodně velké dobrodružství, které skončilo velkým vítěztvím. Porod bolel, ale tak nějak méně, než jsem čekala a SMSka, kterou jsem potom rozesílala svým kamarádům zněla takto:

Ahojky, od dnešního dne už mám velké lásky dvě. Moje druhá lásky se jmenuje také Jeníček a je to výstavní kousek, narodil se dnes 25.7.2006 v 8,00, váží 4,192 kg a měří 54 cm.

Názory k článku (332 názorů)
klystýr...? Eva 20.2.2007 9:56
*Re: klystýr...? Insula 20.2.2007 10:34
*Re: klystýr...? Mortadela 20.2.2007 10:51
**Re: klystýr...? Novali 20.2.2007 12:27
*Re: klystýr...? Shayla a 3 kluci 20.2.2007 11:14
*Re: klystýr...? Danuš+brouček 20.2.2007 11:24
**Re: klystýr...? Novali 20.2.2007 12:39
**Re: klystýr...? Insula 22.2.2007 16:14
***Re: klystýr...? cizinka1 22.2.2007 16:27
****Re: klystýr...? Insula 22.2.2007 16:35
*****Re: klystýr...? cizinka1 22.2.2007 16:48
******Re: klystýr...? Insula 22.2.2007 17:3
******Re: klystýr...? Insula 22.2.2007 17:4
*******Re: klystýr...? cizinka1 22.2.2007 17:12
********Re: klystýr...? Insula 22.2.2007 17:18
***Re: klystýr...? Lavanda 22.2.2007 16:34
***Re: klystýr...? Sylvie 22.2.2007 17:46
****Re: klystýr...? Insula 22.2.2007 22:57
*****Re: klystýr...? Sylvie 22.2.2007 23:24
**Re: nástřih milada 7.3.2007 19:52
*Co máte proti klystýru, holení, obleče... Ivana  20.2.2007 18:45
**Re: Co máte proti klystýru, holení, ... cizinka1 20.2.2007 19:5
***Hnutí za aktivní mateřství ? Ivana 22.2.2007 19:3
****Re: Hnutí za aktivní mateřství ? cizinka1 22.2.2007 19:15
*****Re: Hnutí za aktivní mateřství... cizinka1 22.2.2007 19:23
******Re: Hnutí za aktivní mateřst... cizinka1 22.2.2007 19:31
****Re: Hnutí za aktivní mateřství ? cizinka1 22.2.2007 19:15
****Re: Hnutí za aktivní mateřství ? Šárka, 3 děti 25.2.2007 14:28
**Re: Co máte proti klystýru, holení, ... Sylvie 20.2.2007 21:26
***Re: Co máte proti klystýru, holení... 10.5Libik12 20.2.2007 22:8
****Re: Co máte proti klystýru, hole... cizinka1 20.2.2007 22:27
*****Re: Co máte proti klystýru, ho... 10.5Libik12 20.2.2007 23:0
******Re: Co máte proti klystýru, ... cizinka1 20.2.2007 23:9
*******Re: Co máte proti klystýru... 10.5Libik12 20.2.2007 23:30
********Re: Co máte proti klystý... cizinka1 20.2.2007 23:40
*********Re: Co máte proti klys... 10.5Libik12 20.2.2007 23:58
**********Re: Co máte proti kl... cizinka1 21.2.2007 0:5
**********Re: Co máte proti kl... Jarka, tři děti 22.2.2007 12:12
***********Re: Co máte proti ... cizinka1 22.2.2007 13:35
***Re: Co máte proti klystýru, holení... Eecta 20.2.2007 22:56
****Re: Co máte proti klystýru, hole... Sylvie 20.2.2007 23:37
***Re: Co máte proti klystýru, holení... Olga Spálovská 27.2.2007 15:20
**Re: Co máte proti klystýru, holení, ... Jitka  21.2.2007 9:48
***Re: Co máte proti klystýru, holení... Sylvie 21.2.2007 9:54
***souhlasím Eli+3kluci 21.2.2007 12:18
***Re: Co máte proti klystýru, holení... IRCA 25.2.2007 11:30
***Re: Co máte proti klystýru, holení... IRCA 25.2.2007 11:31
****Re: Co máte proti klystýru, hole... cizinka1 25.2.2007 11:56
*****Re: Co máte proti klystýru, ho... MaC 25.2.2007 17:43
******Re: Co máte proti klystýru, ... cizinka1 25.2.2007 17:57
*******Re: Co máte proti klystýru... ivka 26.2.2007 16:56
********Re: Co máte proti klystý... cizinka1 26.2.2007 17:35
********Re: Co máte proti klystý... Vanda 26.2.2007 18:21
******Opravdu se dnes všechny ženy... Lavanda 26.2.2007 10:56
**Souhlas Jahůdka, tři děti 21.2.2007 22:36
**Re: Co máte proti klystýru, holení, ... jana,dcera 15mesíců a kluk 6 let 23.2.2007 18:58
*Ale co ta voda?!! Adéla Kovářová 20.2.2007 22:12
*Ale co ta voda?!! Adéla Kovářová 20.2.2007 22:12
*TOHLE MI MOZEK NEBERE Trouble07 20.2.2007 23:15
*Klystýr...? Mě ho odmítali dát.. Maja 21.2.2007 10:4
**Re: Klystýr...? Mě ho odmítali dát.. Gaba 21.2.2007 15:40
*Re: klystýr...? Katka. 21.2.2007 14:1
**Re: klystýr...? matka 21.2.2007 20:16
***Re: klystýr...? Sylvie 21.2.2007 20:34
***Re: klystýr...? Lavanda 22.2.2007 8:39
hmmm Albeka 20.2.2007 10:4
*:o) Renítko 20.2.2007 10:32
*:o) Renítko 20.2.2007 10:32
*:o) Renítko 20.2.2007 10:33
konecne Markéta 20.2.2007 10:57
*Re: konecne IvanaJ 20.2.2007 11:39
Kazda jsme jina caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 12:19
*Re: Kazda jsme jina Winky 20.2.2007 12:33
**Díky Cairo a Winky Róza 20.2.2007 13:32
***Re: Díky Cairo a Winky Kamila 20.2.2007 13:54
***Re: Díky Cairo a Winky Bumbi&05,08,10 20.2.2007 13:56
****Re: Díky Cairo a Winky caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 18:16
*****Re: Díky Cairo a Winky Apolena. 20.2.2007 18:33
******Re: Díky Cairo a Winky caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 19:50
*Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 14:7
**Re: Kazda jsme jina sunsung 20.2.2007 14:29
**Re: Kazda jsme jina Róza 20.2.2007 14:31
***Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 14:41
****Re: Kazda jsme jina Hana+dve děti 20.2.2007 15:0
*****Re: Kazda jsme jina kaja 20.2.2007 15:6
*****Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 15:15
******Re: Kazda jsme jina Zuzana+Jony, 2 roky 20.2.2007 21:20
*******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 21:26
********Re: Kazda jsme jina Zuzana+Jony, 2 roky 21.2.2007 14:55
*********Re: Kazda jsme jina cizinka1 21.2.2007 15:3
******Re: Kazda jsme jina marta 27.2.2007 17:55
*******Re: Kazda jsme jina cizinka1 27.2.2007 18:6
****Re: Kazda jsme jina Róza 20.2.2007 15:2
*****Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 15:22
******Re: Kazda jsme jina Berunice 20.2.2007 16:10
*******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 16:29
******Re: Kazda jsme jina petulina 20.2.2007 17:55
*******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 18:7
********Re: Kazda jsme jina 10.5Libik12 20.2.2007 18:19
*********Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 18:27
**********Re: Kazda jsme jina kaja 20.2.2007 18:35
**********Re: Kazda jsme jina Markéta, syn 5 l. 20.2.2007 18:50
***********Re: Kazda jsme jin... cizinka1 20.2.2007 19:0
************Pro CIZINKU..... Tequilkaja 24.2.2007 10:6
*************Re: Pro CIZINK... cizinka1 24.2.2007 10:27
*************Re: Pro CIZINK... Líza 24.2.2007 10:27
**************Re: Pro CIZI... Monika. 24.2.2007 14:1
***************Re: Pro CI... Líza 24.2.2007 14:22
**********Re: Kazda jsme jina Dáša a Maruška (2005) 20.2.2007 20:23
***********Re: Kazda jsme jin... cizinka1 20.2.2007 20:36
************Re: Kazda jsme j... Lavanda 20.2.2007 20:39
*************Re: Kazda jsme... cizinka1 20.2.2007 20:42
*************Re: Kazda jsme... Zuzana+Terezka 21.2.2007 8:38
************Re: Kazda jsme j... caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 21:6
*************Re: Kazda jsme... Zufi. 20.2.2007 21:8
*************Re: Kazda jsme... cizinka1 20.2.2007 21:39
**************Re: Kazda js... Kahlan+5 21.2.2007 11:28
***************Re: Kazda ... MacinaV 21.2.2007 11:39
****************Re: Kazd... MacinaV 21.2.2007 12:13
*****************Re: Ka... cizinka1 21.2.2007 12:52
******************Navrh... Lassie 21.2.2007 13:0
*******************Re: N... cizinka1 21.2.2007 13:12
********************Re: N... Lassie 21.2.2007 13:44
*********************Re: N... cizinka1 21.2.2007 13:51
****************Re: Kazd... cizinka1 21.2.2007 13:8
***************Re: Kazda ... caira (Vojta1/03,Mates11/04) 21.2.2007 14:47
****************Re: Kazd... cizinka1 21.2.2007 18:36
***************Re: Kazda ... abcd 21.2.2007 19:52
****************Re: Kazd... Lenelka 21.2.2007 19:54
*****************Re: Ka... abcd 21.2.2007 20:35
****************Re: Kazd... cizinka1 21.2.2007 20:6
****************Re: Kazd... Líza 21.2.2007 20:10
****************Re: Kazd... Luci+Luk 21.2.2007 20:13
**************Re: Kazda js... Jitka 21.2.2007 15:1
***************Re: Kazda ... Lenelka 21.2.2007 15:47
************Re: Kazda jsme j... Dáša a Marušak (2005) 20.2.2007 21:9
*************Re: Kazda jsme... cizinka1 20.2.2007 21:21
************Re: Kazda jsme j... 10.5Libik12 20.2.2007 21:26
*************Re: Kazda jsme... cizinka1 20.2.2007 21:29
***********Re: Kazda jsme jin... Kučerka 24.2.2007 16:1
******Re: Kazda jsme jina VeraK 21.2.2007 21:9
*******Re: Kazda jsme jina cizinka1 22.2.2007 9:12
*****Re: Kazda jsme jina Dana 20.2.2007 18:7
***Re: Kazda jsme jina Bumbi&05,08,10 20.2.2007 14:54
****pro Bumbi Róza 20.2.2007 15:17
*****Re: pro Bumbi Bumbi&05,08,10 20.2.2007 16:22
***Re: Kazda jsme jina Dana 20.2.2007 18:5
***Re: Kazda jsme jina Petra, lékařka,tři děti vlastní... 19.10.2007 22:13
****Re: Kazda jsme jina Sylvie 19.10.2007 22:34
**Re: Kazda jsme jina caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 18:13
***Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 18:22
****Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 18:52
****Re: Kazda jsme jina caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 19:13
*****Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 19:25
******Re: Kazda jsme jina caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 19:58
*******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 20:2
***Re: Kazda jsme jina Zufi. 20.2.2007 19:35
****Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 19:39
*****Re: Kazda jsme jina Zufi. 20.2.2007 20:12
******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 20:18
*******Re: Kazda jsme jina Zufi. 20.2.2007 20:24
******Re: Kazda jsme jina Dana 20.2.2007 21:49
***Re: Kazda jsme jina Dana 20.2.2007 21:43
***Re: Kazda jsme jina Dana 20.2.2007 21:43
**To se fakt nedá číst Jahůdka, tři děti 21.2.2007 23:34
***Re: To se fakt nedá číst cizinka1 22.2.2007 8:18
***Re: To se fakt nedá číst koa 22.2.2007 8:50
*Re: Kazda jsme jina kája 20.2.2007 14:21
**Kazda jsme jina Romča, 2+1 na cestě 20.2.2007 14:39
***Re: Kazda jsme jina Hana 20.2.2007 16:22
****Re: Kazda jsme jina Lana+Julik05/05+Kristian10/07 21.2.2007 15:35
*Re: super porody sasa.z 20.2.2007 16:6
*Re: Kazda jsme jina 10.5Libik12 20.2.2007 16:33
**Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 16:43
***Re: Kazda jsme jina 10.5Libik12 20.2.2007 16:51
****Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 16:55
*****Re: Kazda jsme jina 10.5Libik12 20.2.2007 17:3
******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 17:16
*****Re: Kazda jsme jina Morganaz 20.2.2007 17:15
******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 17:23
*******Re: Kazda jsme jina Dana 20.2.2007 21:59
******Re: Kazda jsme jina Lavanda 20.2.2007 17:25
******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 17:27
*****AIDS & klystýr Lassie 20.2.2007 17:25
******Re: AIDS & klystýr cizinka1 20.2.2007 17:31
*******Re: AIDS & klystýr Ajlili. 20.2.2007 17:47
********Re: AIDS & klystýr Lenelka 20.2.2007 17:55
********Re: AIDS & klystýr cizinka1 20.2.2007 18:0
*********Přihlašte se Rosina 20.2.2007 19:50
**********Re: Přihlašte se Zufi. 20.2.2007 20:12
*******Re: AIDS & klystýr Lassie 20.2.2007 18:1
********Re: AIDS & klystýr Lassie 20.2.2007 18:1
********Re: AIDS & klystýr cizinka1 20.2.2007 18:10
*********Re: AIDS & klystýr Lassie 20.2.2007 18:21
**********Re: AIDS & klystýr cizinka1 20.2.2007 18:34
***********Tak neděs Jahůdka, tři děti 21.2.2007 23:9
************Re: Tak neděs Sylvie 21.2.2007 23:35
*************Re: Tak neděs Jahůdka, tři děti 21.2.2007 23:41
**************Re: Tak nedě... Sylvie 22.2.2007 0:2
***************Re: Tak ne... Jahůdka, tři děti 22.2.2007 0:25
****************Re: Tak ... Sylvie 22.2.2007 1:7
************Re: Tak neděs cizinka1 22.2.2007 8:25
********PROSTĚ KLYSTÝR Dáša a Maruška (2005) 20.2.2007 21:17
*********Re: PROSTĚ KLYSTÝR Zufi. 20.2.2007 21:20
*********Re: PROSTĚ KLYSTÝR La Pepa 20.2.2007 21:26
**********Re: PROSTĚ KLYSTÝR BellaDonna 20.2.2007 21:37
***********Re: PROSTĚ KLYSTÝ... cizinka1 20.2.2007 21:47
*********Re: PROSTĚ KLYSTÝR Sylvie 20.2.2007 21:32
**********Re: PROSTĚ KLYSTÝR zuzi 20.2.2007 22:8
**********Re: PROSTĚ KLYSTÝR Rapiti 21.2.2007 10:39
*********Re: PROSTĚ KLYSTÝR Markéta 20.2.2007 23:31
*********Re: PROSTĚ KLYSTÝR Lavanda 21.2.2007 8:6
*********Re: PROSTĚ KLYSTÝR Zuzana+Terezka 21.2.2007 8:55
*********Re: PROSTĚ KLYSTÝR Kahlan+5 21.2.2007 22:3
********Re: AIDS & klystýr ...neviditelná... 20.2.2007 22:32
*********Re: AIDS & klystýr cizinka1 20.2.2007 22:37
**********Re: AIDS & klystýr ...neviditelná... 20.2.2007 22:46
***********Re: AIDS & klystýr evule25 11.1.2008 23:26
*********Re: AIDS & klystýr Lassie 21.2.2007 9:31
*****Re: Kazda jsme jina Jitka+BB 20.2.2007 23:25
******Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 23:31
*******Re: Kazda jsme jina Lassie 21.2.2007 9:38
***Re: Kazda jsme jina Rosina 20.2.2007 19:40
****Re: Kazda jsme jina cizinka1 20.2.2007 19:42
**Re: Kazda jsme jina Hana+dve děti 21.2.2007 11:41
***Re: Kazda jsme jina Lavanda 21.2.2007 11:45
****Re: Kazda jsme jina Hana+dve děti 21.2.2007 12:46
***Re: Kazda jsme jina cizinka1 21.2.2007 13:1
Každá, ať si rodíme po svém - jde o naše... Bumbi&05,08,10 20.2.2007 15:10
*Re: Každá, ať si rodíme po svém - jde ... watanaki 20.2.2007 16:27
*Re: Každá, ať si rodíme po svém - jde ... Ajlili. 20.2.2007 17:41
**Re: Každá, ať si rodíme po svém - jd... cizinka1 20.2.2007 17:51
***Re: Každá, ať si rodíme po svém - ... watanaki 20.2.2007 18:52
****Re: Každá, ať si rodíme po svém ... cizinka1 20.2.2007 19:2
***Re: Každá, ať si rodíme po svém - ... caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 19:47
****Re: Každá, ať si rodíme po svém ... cizinka1 20.2.2007 19:55
*****Re: Každá, ať si rodíme po své... cizinka1 20.2.2007 19:58
*****Re: Každá, ať si rodíme po své... caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 20:0
******Re: Každá, ať si rodíme po s... cizinka1 20.2.2007 20:13
*******Re: Každá, ať si rodíme po... caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 20:32
********Re: Každá, ať si rodíme ... cizinka1 20.2.2007 20:40
*********Re: Každá, ať si rodím... caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 21:3
**********Re: Každá, ať si rod... cizinka1 20.2.2007 21:9
***********Cizinko, Olina 21.2.2007 21:9
************Re: Cizinko, Lavanda 22.2.2007 8:29
*************Re: Cizinko, Olina 22.2.2007 15:40
************Re: Cizinko, cizinka1 22.2.2007 8:58
*****Milá cizinko Ajlili. 20.2.2007 20:15
******Re: Milá cizinko Zufi. 20.2.2007 20:18
******Mila Ajlili cizinka1 20.2.2007 20:24
*******Re: Mila Cizinko Domorodka 20.2.2007 21:33
********Re: Mila Cizinko cizinka1 20.2.2007 21:43
*********Re: Mila Cizinko Domorodka 20.2.2007 21:50
**********Re: Mila Cizinko cizinka1 20.2.2007 22:2
***********Re: Mila Cizinko Ajlili. 20.2.2007 22:6
***********Re: Mila Cizinko Domorodka 21.2.2007 10:3
************Re: Mila Cizinko cizinka1 21.2.2007 10:29
************Re: Mila Cizinko cizinka1 21.2.2007 11:18
*************Re: Mila Cizin... MacinaV 21.2.2007 13:24
*******Re: Mila CIZINKO Ajlili. 20.2.2007 21:39
********Re: Mila CIZINKO cizinka1 20.2.2007 21:40
*********Re: Mila CIZINKO Ajlili. 20.2.2007 21:43
**********Re: Mila CIZINKO cizinka1 20.2.2007 21:44
***********Milá CIZINKO Ajlili. 20.2.2007 21:53
************Re: Milá CIZINKO cizinka1 20.2.2007 22:7
*************Re: Milá CIZIN... Ajlili. 20.2.2007 22:10
**************Re: Milá CIZ... cizinka1 20.2.2007 22:18
***************Milá CIZIN... Ajlili. 20.2.2007 22:46
****************Re: Milá... cizinka1 20.2.2007 22:50
*****************Re: Mi... Ajlili. 20.2.2007 22:55
******************Re: M... cizinka1 20.2.2007 23:15
*******************Re: M... Ajlili. 21.2.2007 7:13
********************Dobre... cizinka1 21.2.2007 7:54
*********************Re: D... Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 21.2.2007 8:19
**********************Re: D... cizinka1 21.2.2007 10:48
***********************Ach j... Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 21.2.2007 12:43
************************Re: A... cizinka1 21.2.2007 13:20
*************************Re: A... Ajlili. 21.2.2007 17:6
**************************Re: A... cizinka1 21.2.2007 18:39
***************************Re: A... Ajlili. 21.2.2007 19:0
****************************Re: A... cizinka1 21.2.2007 19:23
*****************************Cizin... Lassie 21.2.2007 19:49
******************************Re: C... cizinka1 21.2.2007 20:19
**********************Re: D... abcd 21.2.2007 21:12
***********************Re: D... cizinka1 22.2.2007 8:48
************************Re: D... Lassie 22.2.2007 9:30
*************************Re: D... cizinka1 22.2.2007 13:58
**************************Re: D... cizinka1 22.2.2007 14:14
**************************Re: D... Lassie 22.2.2007 14:41
***************************Re: D... cizinka1 22.2.2007 15:6
****************************Re: D... Lassie 22.2.2007 15:24
*****************************Re: D... cizinka1 22.2.2007 15:43
******************************Cizin... Lassie 22.2.2007 21:38
******************************Re: C... cizinka1 22.2.2007 21:59
******************************Re: C... Lassie 23.2.2007 8:20
******************************Re: C... cizinka1 23.2.2007 19:33
******************************Re: C... Lassie 24.2.2007 14:1
******************************Re: C... cizinka1 24.2.2007 14:17
******************************Re: C... Lassie 24.2.2007 14:30
******************************Re: C... cizinka1 24.2.2007 14:33
*****************Re: Mi... VeraK 21.2.2007 22:8
******************Re: M... cizinka1 22.2.2007 8:34
****Re: Každá, ať si rodíme po svém ... Dana 20.2.2007 22:9
*Re: Každá, ať si rodíme po svém - jde ... Shayla a 3 kluci 20.2.2007 18:31
*nejlepší porod je takový jaký si žena ... Kočanská 20.2.2007 21:23
Porod, klystýr atd. MartinaNov (dva rošťáci 20.2.2007 21:56
Příjemné vzpomínky na porod Hedvika 20.2.2007 22:8
Věřit bezmezně??? Jana 20.2.2007 22:27
Věřit bezmezně??? Jana 20.2.2007 22:27
*Re: Věřit bezmezně??? caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 23:1
**Re: Věřit bezmezně??? Petra 20.2.2007 23:23
**Re: Věřit bezmezně??? Bumbi&05,08,10 20.2.2007 23:38
***Re: Věřit bezmezně??? caira (Vojta1/03,Mates11/04) 20.2.2007 23:57
**Re: Věřit bezmezně??? Dana 21.2.2007 14:4
*Re: Věřit bezmezně??? MacinaV 21.2.2007 0:29
**Re: Věřit bezmezně??? cizinka1 21.2.2007 1:48
***Re: Věřit bezmezně??? Jana 21.2.2007 10:56
****Re: Věřit bezmezně??? Dana 21.2.2007 14:7
***Re: Věřit bezmezně??? MacinaV 21.2.2007 11:7
****Re: Věřit bezmezně??? cizinka1 21.2.2007 11:30
klistyr Markéta 20.2.2007 23:34
Ahojky a moc gratuluju poter 21.2.2007 10:23
Moje těhotenství a porod janulka 21.2.2007 21:37
*Re: Porod ve Francii Karin 25.2.2007 11:40
*Re: Porod ve Francii Karin 25.2.2007 11:40
*Re: Porod ve Francii Karin 25.2.2007 11:40
Děkuju, děkuju, děkuju!!! Lucka, 20 let 22.2.2007 18:26
Starejte se o důležitější věci Už se vykašlete na ten klystýr 22.2.2007 19:42
*Re: Starejte se o důležitější věci Už se vykašlete na ten klystýr 22.2.2007 19:44
*Re: Starejte se o důležitější věci Luci+Luk 22.2.2007 19:46
*Re: Starejte se o důležitější věci cizinka1 23.2.2007 7:58
Podobný porod JanaJ. 25.2.2007 16:1




Článek se vztahuje k období asi

Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.