tisk-hlavicka

Lokality pro dovolenou, které děti milují

30.1.2019 Komerční sdělení

Nechte se při výběru dovolené inspirovat výběrem lokalit, které jsou oblíbené u všech dětí.

V Liberci je za každého počasí, co dělat

Severočeská metropole Liberec nabízí nepřeberné množství aktivit pro malé i velké návštěvníky. Za pěkného počasí lákají k procházce Jizerské hory i místní dominanta Ještěd. Svezení lanovkou s překrásným výhledem na celé město může být neopakovatelný zážitek. Obdivovat můžete také vzácné bílé tygry v místní ZOO, která je sice rozlohou malá, ale počtem chovaných druhů se řadí mezi významné zahrady v ČR.

Za špatného počasí se dospělí i děti vyřádí ve Wellness Hotelu Babylon. Těšit se zde můžete na 4 tobogány, laserovou show či na odpočinkovou zahradu. Hned naproti přes ulici je ráj pro všechny zvídavé malé vědce. Moderní science centrum IQLandia vás zavede do tajů vesmíru, fyziky, lidského těla a mnoha dalších vědních oborů.

Do Prahy coby kamenem dohodil

V Praze je blaze a o zábavu tu není nouze. Sami se o tom můžete přesvědčit, pokud vyrazíte za zábavou i se svými dětmi. Ubytovat se můžete přímo v centru zábavy - Aquapalace Hotel Praha. Luxusní čtyřhvězdičkový hotel je jednou z nejoblíbenějších turistických atrakcí v České republice. Pokud se ptáte proč, tak zde máte pár důvodů: 6 tobogánů, 3 skluzavky se spacebowlem, saunový svět...Už je vám jasné, proč do Aquapalace míří každý rok davy návštěvníků?

Ubytování si  můžete zajistit přímo v areálu aquaparku. Do centra Prahy a k historickým památkám je to odtud necelých 20 minut.

Až do korun stromů nedaleko Lipna

Příjemný pobyt v přírodě spojený s troškou adrenalinu si můžete s rodinou užít nedaleko vodní přehrady Lipno na Šumavě. Od roku 2012 tu z lesního porostu vyčnívá nad koruny stezka v korunách stromů, která byla první na našem území. Je v provozu celoročně, proto je možné návštěvu spojit s lyžování v nedalekém areálu Kašperské hory či Lipno. Nahoru budete muset po svých, ale zpáteční cestu si můžete zkrátit na unikátním 52 metrů dlouhým toboganem. Kromě zábavy zde najdete i info panely, které vás a vaše děti poučí o ochraně přírody.

Ubytování jistě najdete, pokud si prohlédnete nabídku penzionů pro rodiny na webu Penzion.cz.




Vyhledávání článků podle věku