tisk-hlavicka

Jak fungují mikrojesle?

15.1.2019 Mpsv 2 názory

Služeb jedněch mikrojeslí využívá až 13 rodin.

Mikrojesle jsou kvalitní a finančně dostupná služba určená rodičům nejmenších dětí. Jedna pečující osoba poskytuje kvalifikovanou péči dětem od šesti měsíců do čtyř let věku v kolektivu maximálně čtyř dětí. Tak je zajištěn individuální přístup ke každému dítěti.

Rodiče oceňují především malý kolektiv, v kterém se děti snadno adaptují, a prostředí podobající se rodině. Mikrojesle jsou nastaveny tak, aby byly finančně dostupné, v provozu jsou pět dní v týdnu minimálně osm hodin denně. V praxi dochází ke sdílení míst, služeb jedněch mikrojeslí využívá až 13 rodin, průměrně se v průběhu dne a týdne na 4 kapacitních místech vystřídá 7 dětí.

Ministerstvo práce a sociálních věcí umožnilo v předchozím období vznik 72 mikrojeslí. Aktuálně byly vypsány nové výzvy v Operačním programu Zaměstnanost, celková výše alokace je 224 milionů Kč. Umožní pokračování stávajících mikrojeslí i vznik několika nových.

V předchozím období bylo podpořeno 71 projektů, v rámci nichž vzniklo 72 mikrojeslí.

V dotazníkovém šetření rodiče vyjádřili spokojenost se službou, nejčastějším důvodem pro volbu mikrojeslí je místní dostupnost.

Názory k článku (2 názorů)
Prosím o odpověďi na tyto dotazy Analfabeta 15.1.2019 14:11
*Re: Prosím o odpověďi na tyto dotazy Jířa 21.1.2019 18:49




Článek se vztahuje k období asi

Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.