tisk-hlavicka

Tip: Máte zkušenosti s homeopatií? Zapojte se také do naší živé diskuze!

Růstové bolesti - homeopatie v lékárně

15.11.2018 Redakce Svět homeopatie

Co dělat, když dítko v noci pláče a bolí ho nožičky?

Mezi časté dotazy maminek v lékárně patří růstové bolesti dětí. Co dělat, když dítko v noci pláče a bolí ho nožičky? Období dětského věku se vyznačuje i zvýšeným růstem. Ten je způsoben tvorbou růstového hormonu somatotropinu v podvěsku mozkovém (hypofýze).

Růstový hormon je produkován nejvíce v noci, proto je důležité v dětském věku zajistit dětem dostatek kvalitního spánku, nejlépe ve tmě.

Otázka růstových bolestí je někdy odborníky považována za diskutabilní a ne zcela objasněnou. Ale jako mámy malých dětí víme, že pokud to v noci přijde, je třeba dítěti od bolesti ulevit. U některých dětí se tyto bolesti objevují často a provází je od školky až po druhý stupeň, některé děti těmito bolestmi netrpí vůbec. Většinou se růstové bolesti objevují v cyklech.

Homeopatie má zde své nezastupitelné místo.

  • Mezi základní léky růstových bolestí patří Calcarea phosphorica 9 C. Dávkujeme 2x denně 5 kuliček po dobu několika týdnů. Pokud se po nějaké době bolesti zase vrátí, podáváme znovu.
  • Další lék, který působí na uvolnění napětí v měkkých tkáních (svaly, šlachy) a působí protikřečově, je Magnesia phosphorica 9 C. Dávkujeme 2x denně 5 kuliček opět dlouhodobě, i několik týdnů.

Vhodné je také zvýšit příjem hořčíku ve stravě (dýňová semínka, dýňový olej, ořechy, špenát a listová zelenina, obecně zvýšit množství zeleniny, luštěniny, mák, meruňky, pravá hořká čokoláda a čokoládové boby).

Do bolavých nožiček můžeme jemně vtírat Arnigel, kostivalový gel nebo dýňový olej (uvolňuje napětí ve svalech, šlachách i stěnách cév).

Článek může obsahovat komerční sdělení.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Vyhledávání článků podle věku


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.