tisk-hlavicka

Hledám pomoc!

16.3.2018 Kolísková Martina 2 názory

Ne pro sebe, ale pro svoji novou knihu NÁVRAT Z MINULOSTI, která pomůže dětem s rozštěpem.

Prosím, pomozte mi oživit Andulku, tajuplnou dívku z minulosti, která se narodila s rozštěpem obličeje. Přiveďme za ní nové přátele, kteří jí otevřou dveře času vedoucí k uzdravení a novému životu. Umožněme dětem zažít tajuplnou fantasy kořeněnou střípky skutečného příběhu z období 1. světové války.

Proč jsem knihu napsala?

Chci nenásilnou formou napínavého sci-fi příběhu nabídnout dětem poutavá vyprávění mojí babičky o 1. světové válce, kterou jako dítě sama prožila. Skutečné životní zkušenosti, které toto nelehké období našich dějin přiblíží dětem jiným způsobem než škola. Období válečné s příděly na jídlo, ale i plné venkovských pověr, které se v příběhu trpce promítnou do života dívky narozené s rozštěpovou vadou...

S předsudky se u nás bojuje stále i když jsou trochu jiné než před sto lety. Věřím, že nenásilná osvěta může pomoci prolomit tabu a zabránit třeba i zbytečnému vylučování z kolektivu...

Také chci pomoci dětem s rozštěpem obličeje projít léčbou, která trvá až do dospělosti, s úsměvem. Chci, aby si uvědomily, že jejich léčba, která je pro ně často opravdu nekonečně dlouhá, mnohdy bolestivá nebo naopak otravná, není takovou samozřejmostí, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Jak jsem se k tématu rozštěpů dostala?

V roce 2005 se narodila malá holčička s nádhernýma velkýma očima a s oboustranným rozštěpem. Maminka jí dala jméno Lenka. Ta maminka jsem byla já, autorka knihy Návrat z minulosti. Bylo to náročné období, ale mnohem náročnější nastalo, když plachá holčička s něžnýma modrýma očima olemovanýma závojem dlouhých řas vstoupila do školního kolektivu. Děti nejsou kruté, krutá je nevědomost, zbytečná taubizace a přehlížení problému dospělými.

Pak se zvolna přiblížila puberta a zlost na nekončící, otravnou léčbu…

Kniha je však teprve na samém počátku - v rukopisu a nutně potřebuje Vaši pomoc. Bez Vás se k dětem, kteří v knize najdou především velké životní uvědomění, nedostane.

Kdo za knihou stojí?

  • Autorka Martina Kolísková, máma třináctileté slečny narozené s rozštěpem
  • Ilustrátorka Barbora Naomi Vavrlová - slečna, která má mimo talentu s touto vrozenou vývojovou vadou osobní zkušenost
  • Korektorka Hedvika Landová www.milujemecestinu.cz
  • Marketing Ivana Tremlová www.ivana-tremlova.cz
  • Fotografka Lenka Hatašová www.facebook.com/LenkaHatasovaPhotography
  • Šťastný úsměv, z.s. www.stastny-usmev.cz

Jak můžete pomoci?

Stačí navštívit můj projekt "NÁVRAT Z MINULOSTI - tajuplná fantasy postižené dívky"
na stránce HitHitu.cz ZDE
a vybrat si některou z nabízených odměn…

Pokud se nepodaří získat celou nezbytně potřebnou cílovou částku na tisk knížky, nevyjde. Všechny peníze se vrátí odesilatelům a knížka bude zase na samém začátku. Ale to se nesmí stát!!!

Předem všem děkuji za podporu, koupi odměny i sdílení projektu <3

Názory k článku (2 názorů)
Děkuji Martina Kolísková 16.3.2018 11:17
*Re: Děkuji Martina Kolísková 16.3.2018 12:0




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.