tisk-hlavicka

Ještě před tím, než se narodí

16.11.2017 Bc. Romana Gogelová

V tomto krásném období života zpomalme a zklidněme se.

Milé nastávající maminky, v poslední době se čím dál častěji setkávám s těhotnými ženami, které jsou až do konce těhotenství velmi vytížené, žijí ve stresu. Ženy tvrdě pracují na manažerských pracovních postech a snaží se obstát v mužském světě. Náruživě a do nekonečna studují. Jako podnikatelky jsou nuceny setrvávat v práci do poslední chvíle, sedm dní v týdnu. V roli partnerky se snaží finančně pomoci se splátkami hypoték na drahé bydlení a jeho zařízení.

„Tvá současnost tvoří tvou budoucnost,” říká buddhistické přísloví a snad nikdy to neplatí více než v těhotenství. V tomto krásném období života zpomalme a zklidněme se. Vychutnejme ho a vnímejme spojení se svým nenarozeným děťátkem. Toto spojení začíná mnohem dříve, nežli si umíme vůbec představit. Je neopakovatelné a v našem životě naprosto výjimečné.

Těhotenství je jedinečný čas na:

  • vnímání svého miminka, navázání první komunikace s ním, hlazení bříška,
  • objevení klidného a pohodového pohybu, zejména chůze, jógy, tance, plavání,
  • poslech krásné hudby,
  • zklidnění a relaxaci, společnost krásných a inspirativních knih,
  • tvořivé ruční práce s myšlenkou na nastávající miminko – šití, pletení, vyšívání, malování obrázků na postýlku děťátka, vymýšlení pohádek, říkanek, výrobu hraček pro děťátko,
  • více setkání se zkušenými ženami, které vám o svém porodu a mateřství chtějí říci něco skutečně povzbuzujícího nebo pěkného,
  • radost z drobností, objevení nadhledu v partnerském životě.

Zvolněme. Promítne se to pozitivně nejen do našeho nynějšího života „ 2 v 1”, ale především do nastávajícího porodu. Těhotenství, porod a mateřství je především jedno velké cvičení trpělivosti.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.