tisk-hlavicka

S Modrým hrochem bez úrazu

15.10.2015 Komerční sdělení

Nadační fond Modrý hroch, který působí v oblasti prevence dětských úrazů a zkvalitnění péče o dětské pacienty po úrazech již od roku 2005.

Nadační fond Modrý hroch, který působí v oblasti prevence dětských úrazů a zkvalitnění péče o dětské pacienty po úrazech již od roku 2005. V září zahájil činnost v projektu CZ.11/MGS/067 S Modrým hrochem bez úrazu, podporovaným norskými fondy.

Partnerem programu je Norwegian Safety Forum, který působí v Norsku v oblasti protiúrazové prevence od roku 1985. Zástupkyně organizace přijely na krátký pracovní pobyt do Brna. Během tohoto pobytu poskytly metodikům prevence úrazů konzultace k prevenci dětských úrazů z jejich dlouholeté činnosti.

V rámci projektu CZ.11/MGS/067 S Modrým hrochem bez úrazu nabízíme bezplatnou službu určenou pro děti do 7 let, rodiče a nestátní dětská zařízení. Ve spolupráci s profesionálními loutkoherci z Divadla Bez Pravidel jsme vytvořili divadelní program pro děti, který je zaměřený na aktivní prevenci vzniku úrazů u dětí jak v domácnosti, tak i na ulici. Hlavní postavou loutkového představení je Smolařínek, který prochází různými nebezpečnými situacemi. V rámci tohoto představení děti aktivně spolupracují s loutkoherci, uvědomují si hrozby jeho chování a upozorňují ho, co dělá chybně. Na závěr dostanou děti pracovní listy, kde si procvičí získané vědomosti z představení.

Pro rodiče je připravena přednáška na téma "Prevence úrazů dětí předškolního věku", která upozorňuje na nejčastější úrazy u dětí v domácnosti, na ulici i v autě. K této přednášce je vytvořená speciální brožurka pro rodiče, která je informuje, jak mohou úrazům svých dětí předejít a jak správně poskytnout první pomoc.

Pro dětská centra a soukromé školky je směřována další část projektu s názvem "Kontrola bezpečného prostředí." Metodičky prevence navštíví vybraná pracoviště a zkontrolují se zaměstnanci vnitřní i vnější prostory daného zařízení. Během kontroly aktivně vyhledávají riziková místa ( špatné osvětlení, krytky na el. zásuvkách, nevhodný nábytek apod.) a společně zjišťují, zde je možné předejít možnosti úrazů během péče o děti v tomto neškolském zařízení.




Vyhledávání článků podle věku