tisk-hlavicka

Jak se bránit bulimii

25.3.2015 Děti a my

Záchvaty nekontrolovaného přejídání následované zvracením a užíváním projímadel, aby se tělo zbavilo přemíry přijatých kalorií: tak vypadá bulimie.

Záchvaty nekontrolovaného přejídání následované zvracením a užíváním projímadel, aby se tělo zbavilo přemíry přijatých kalorií: tak vypadá bulimie.

Onemocnění se nejčastěji vyskytuje u žen trápených pocity úzkosti nebo méněcennosti a u žen, které na sebe kladou velmi vysoké nároky. Bulimie je stejně jako anorexie vážné onemocnění, které je třeba řešit ve spolupráci se zkušeným lékařem. Avšak více než u jiných onemocnění zde platí, že největší práci zde musí odvést samotný pacient. Co tedy můžete udělat sami, máte-li sklony k záchvatům přejídání, kterých později trpce litujete?

Vyhýbejte se cukrům, které rozkolísají hladinu krevního cukru, takže po nich pociťujeme větší hlad. Nikdy nevynechejte snídani, mějte vždy po ruce zdravou svačinku pro případ hladu, vhodné je sušené ovoce, kousky zeleniny, jogurt nebo třeba dýňová semínka. Když přijde touha pořádně se přecpat, zkuste se něčím zabavit. Snažte se udržet si zdravé tělo a zdravý rozum bez šílených výkyvů. Každý den si vyhraďte chvilku pro sebe. Klidně se vyhněte lidem, kteří vás stresují, pokud je to jen trochu možné. Snažte se nejíst nikdy sami, ale ve společnosti rodiny nebo přátel. Pravidelně cvičte, zaměřte se na to, aby vám cvičení přinášelo co největší radost a pocit uvolnění.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.