| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Dýňová omáčka s těstovinami

Další z mnoha receptů na zužitkování dýní...
Suroviny:50 g másla • 1 cibule • 4 stroužky česneku • 400 g očištěné dýně (nejlépe Hokkaidó nebo muškátové) • 100 ml bílého muškátového vína • asi 200 ml zeleninového vývaru • 150 ml smetany • 6 lžic nastrouhaného parmezánu • hrst petrželové natě • muškátový oříšek • parmezán a piniové oříšky na posypání • 400 g suchých semolinových těstovin • olivový olej • sůl
Postup:Na másle pozvolna osmahneme najemno nakrájenou cibuli, po deseti minutách přidáme česnek, dusíme dalších pět minut, poté vložíme nakrájenou dýni, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit alkohol, dolijeme zeleninovým vývarem a dusíme, až je dýně měkká.

Šťouchadlem na brambory vše rozmačkáme na jemnější konzistenci, nemixujeme, omáčka nesmí být zcela hladká, měly by v ní zůstat malé kousky dýně. Směs zalijeme smetanou, případně podle potřeby ještě vývarem a necháme přejít varem. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí, případně trochu pepřem. Odstavíme, těsně před tím, než scedíme těstoviny (abychom měli dokončeno současně), vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku. Horké těstoviny ihned vmícháme do omáčky.

Na talíři sypeme strouhaným parmezánem, piniovými oříšky a lehce zakápneme olivovým olejem.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:3.11.2018 21:07:27
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.