| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Dýňové pyré

Dýňové pyré se přidává do mnoha jídel. Je možné si ho i udělat do zásoby a zamrazit.
Dýňové pyré
Suroviny:1 máslová dýně • špetka soli • 5 lžic vody
Postup:Máslovou dýni umyjeme, osušíme a oloupeme (nejlépe to jde zubatou škrabkou). Pak ji překrojíme na poloviny a z každé odstraníme vnitřní roztřepenou část dužiny se semínky.

Rozkrájíme na kousky velké asi dva centimetry, nasypeme je do kastrolu a podlijeme cca čtyřmi - pěti lžícemi vody. Osolime špetkou soli a zakryté dusíme na velmi slabém ohni 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme ponorným mixérem.

Tohle pyré se dá použít jako přísada do pečení, jako samostatný dezert, po smíchání se zakysanou smetanou jako zmrzlina, jako polotovar do omáčky k masu, k výrobě krémového italského risotta nebo jako přísadu do zapékaných lasagní.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:9.4.2018 22:00:21
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.