| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Velikonoční beránek

Beránka jsem se vždycky bála péct, protože mám docela propracovanou formu a ne vždycky se vyklopil. Tenhle recept je asi kouzelnej, protože (musím zaklepat) s nim se povede vždycky!
Suroviny: 1 hrnek krupicového cukru • 2 hrnky hladké mouky Babiččina volba dortová • 1 kypřicí prášek • 1/2 hrnku rozpuštěného másla • kůra z jednoho citronu • 3 vejce • 1 hrnek mléka • vanilka z jednoho lusku, nebo 2 lžičky vanilkového extraktu • sádlo na vymazání formy + hrubá mouka •
Postup:POSTUP:

1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce.

2. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou” stranu formy a to až 2-4 cm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy.

3. Pečte 40-60 min. při 180 °C. Zda je beránek hotový ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo.

4. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí.

5. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo!

TIP: Pokud se vám často ve formě připékají ouška a čumáček, před pečením tato místa z vnější strany obalte alobalem.

Vložil:

Adeluš

Datum:9.3.2017 15:21:06
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.