| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vanilková zmzlina podle Sandtnerky

Klasika aneb Jak si vychutnat zmrzlinu bez chemických přídavků.
Suroviny:1/2 l smetany nebo plnotučnho mléka • 5 žloutků • 120 g cukru • 1 vanilkový lusk
Postup:Vanilkový lusk po délce rozřízneme, dáme do kastrůlku do mléka, metličkou vmícháme žloutky a cukr a vyšleháme do hladka. Vložíme do jiného, většího kastrůlku s vodou, kterou pomalu zahříváme. Krém prošleháváme, až zhoustne (na ponořené veřečce se drží silnější vrstva). Necháme vychladnout, procedíme (čím odstraníme lusk a vanilková zrnka a dáme do zmrzlinového strojku, nebo v plastové krabičce do mrazničky. Po cca 15 minutách krabičku vyndáme, od stěn odšrábneme zatuhlou vrstvu, promícháme a opět dáme mrazit. Takto opakujeme, dokud není všechna zmrzlina tuhá. Při míchání vždy důkladně rozmícháme, abychom rozetřeli zmrzlé jehličky, aby byla zmrzka hladká.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:24.8.2015 19:36:09
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.