| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bezlepkový velikonoční mazanec

Tip na bezlepkový mazanec.
Suroviny:• 300 g bezlepkové mouky Nomix, • • 165 ml vody, • • 1 rozšlehané vejce, • • 65 g cukru (včetně vanilkového), • • 50 g oleje (nebo rozpuštěného másla), • • 13 g čerstvého droždí, • • 2,5 g soli, • • strouhaná citrónová kůra, • • cca 150 g rozinek a kandované citrusové kůry, • • hrubě nasekané mandle, • • hrst mandlových plátků na ozdobení. •
Postup:Suroviny na těsto smícháme najednou. Konzistence těsta se vyvíjí postupně, takže ji do požadované podoby upravujeme až po 7 až 10 minutách hnětení. Jako poslední přidáváme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Rozinky před použitím omyjeme a osušíme. Těsto necháme asi 5 až 10 minut odpočinout a hned z něj zpracujeme bochánek. Pro snadnější vytvarování si lehce pomastíme desku kuchyňské linky a těsto zpracováváme pomaštěnými dlaněmi. Bochánek na plechu Přikryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme kynout asi 50 minut. Před pečením povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky oloupaných mandlí. Pečeme při 170 °C asi 35 minut. Máme-li pocit, že povrch barví příliš, přikryjeme pečícím papírem.
Vložil:

Nominal

Datum:28.2.2015 9:55:28
Názory k receptu (1 názorů)
Jak se správně peče vánočka? Lucie Kratochvílová 23.11.2018 10:40

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.