| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Kombinace žampionů a lilku ochucená česnekem.
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Suroviny:Na 2 porce • 1 ks střední lilek • 4 ks větších žampionů • 2 stroužky česneku • 2 plátky veky • 150 g tvrdý sýr • na trojobal mouka - vejce - strouhanka
Postup:Baklažán příčně nakrájíme na tenké, asi 0,5 cm plátky. Lehce osolíme a opepříme, necháme vypotit hořkou vodu a vylijeme ji.

Mezi tím posekáme žampiony na drobno, podusíme je na másle nebo oleji, ochutíme česnekem a solí a pak přidáme 50 g nastrouhaného sýra a nadrolenou nebo nastrouhanou bagetu k zauštění tak, aby se směs dala „uplácat“.

Plátky lilku osušíme kuchyňskou utěrkou. Na polovinu plátků lilku dáme směs a přitlačíme. Zbylý tvrdý sýr nakrájíme na plátky. Na směs položíme po plátku tvrdého sýra a přimáčkneme prázdné plátky lilku.

Baklažánové "sendviče" obalíme v trojobalu a usmažíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:11.8.2014 22:49:38
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.