| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kulatý arabský chléb

Podle knihy "Kuchyně palestinských Arabů".
Suroviny:1 lžíce droždí • 1 lžička cukru • 3 sklenice vlažné vody • 5 sklenic hladké mouky (1kg) • 1 a ½ lžičky soli • 2 lžíce olivového oleje, popř. kvalitního slunečnicového oleje
Postup:Z droždí, cukru a sklenice vlažné vody připravíme kvásek a necháme vykynout. Mouku trochu nahřejeme (v troubě nebo na topení), osolíme a smícháme s vykynutým kváskem. (já jsem použila sušené droždí, které jsem nasypala přímo do mouky) Postupně přidáváme zbývající vlažnou vodu (já ani nepotřebovala celé dané množství) a olej a hněteme, až je těsto úplně tuhé a přestane se lepit na ruce (musí být hladké).

Těsto rozdělíme asi na 20 kuliček, které rozválíme na placky o průměru 15 – 20cm.

Přikryté utěrkou necháme asi 20 minut odpočívat.

Plochu, na které chléb pečeme, nepotíráme olejem. Pečeme při maximální teplotě. Chléb by se měl „vyfouknout“ a uprostřed by se měla vytvořit kapsa.
Vložil:

*Verča+2 tuleni

Adamek a Sarinka
Datum:10.3.2010 13:18:44
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.