| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bokheľi - romský chleba se slaninou

Recept Olašských Romů
Bokheľi - romský chleba se slaninou
Suroviny:200 g slaniny • jedlá soda • 750 g pšeničné polohrubé mouky • sůl • lžička octa • kmín • olej na vymazání pekáče
Postup:Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.

Tento chleba se nedělá s kváskem. Na to, aby těsto vzešlo, se užije jedlá soda. Těsto tedy připravíme tak, že smícháme mouku, osmaženou slaninu, vodu, sůl, ocet, kmín a sodu. Těsto dobře vypracujeme tak, aby bylo tužší.

Necháme odpočinout na teplém místě tak 3/4 hodiny a pak pečeme na olejem vymazaném plechu nebo pekáči v troubě tak, že nejprve necháme péci na asi 250 stupňů 15 minut, pak teplotu snížíme asi na 200 stupňů a dopékáme ještě 3/4 hodiny. Během pečení je dobré potírat chleba slanou vodou.

Tip: Při pečení nechte v troubě nádobku s vodou. Kůrka chleba pak bude krásně měkká.

Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:26.12.2008 3:30:33
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.