| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kus kus

Univerzální recept z jehněčího
Suroviny:500 g kus kusu • malá plechovka rajského protlaku ( na kilo je potřeba jedna celá velká) • jehněčí maso, • sůl, • felfel ahmar, • tébl k. • ras el hanout, • římský kmín, • černý pepř • olivoý olej, cizrna, troška sušených rozinek, mrkev, brambory – dvě větší. •
Postup:Ve speciálním dvoudílném hrnci uvěříme dole omáčku – začíná se vždy olejem, v něm rozmíchat protlak a koření až se vše rozvoní přidat masu, zeleninu, mrkev a brambory nakrájet na poloviny, rozinky a vodu, voda by měla o trošku přesahovat maso. Ve vrchní části se zatím napařuje kus-kus. Až maso změkne a kus – kus je hotový, smíchá se s omáčkou, dá do větší mísy, obloží zeleninou a masem. Na ozdobu se mohou na oleji osmažit zelené papriky.

Tip: před napařováním dát kus-kus do mísy, a vlét do něj malou skleničku vody. Rukou vodu vmíchat, až jí kus kus krásně nasákne a jednotlivá zrníčka se oddělí.

Vložil:

*Šťastné maminky

Česko - arabské dětičky
Datum:12.12.2008 13:25:10
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.