19.10.2017 7:17:19 Vítr z hor
Máslové sušenky – tipy a triky pro snadné válení
Přísahám, že tohle není provokace na máslové téma. Objevila jsem kouzlo máslových sušenek. Koupila jsem vykrajovátka na perníčky, jenže u nich byl podezřele dobře vyhlížející recept na máslové sušenky. Tak jsem si řekla, že výrobce formiček určitě ví, co dělá a zkusila to.
Šílený opruz nastal u vyvalování. Jediná šance, jak těsto zplacatit, je válení mezi dvěma pečpapíry (což výrobce formiček připouští). Jinak se přilepí na váleček, na všechno. Výrobce formiček naznačil, že se všechny problémy světa vyřeší, když se těsto narve do lednice (s tím, že pak se s ním ehm trochu hůř tvoří). Jo. Buď se lepí nebo se s ním absolutně nedá tvořit.
Po zpracování první várky těsta jsem se rozhodla, že nikdy víc. Jenže pak jsme to ochutnali...
Oukej, máslové sušenky prostě vyrábět chci, jen bych potřebovala nějakou fintu. Třeba stroj, do kterého se narvou ingredience a vypadne sušenka. Nebo nějaký vycvakávač sušenek, aniž by to bylo potřeba válet.
Děláte? Jak se to dá urychlit, zjednodušit a přežít?
Odpovědět