| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

23.9.2017 9:43:55 žiraf

Re: Zavařování v troubě - návod pro naprosté nemehlo

Do trouby dám pekáč nebo hluboký plech, do něj postavím dobře zavřené sklenice, plech naplním vodou a zapnu troubu na 140 °C.
Od chvíle, kdy se dosáhne nastavené teploty, nechám lahve v troubě tak dlouho, jak předepisuje původní recept.
Opatrně lahve vyndám (pokud je některá víc naplněná, může vytékat šťáva, což zejména u řepy hrozí nejen opařením, ale i nepěknými skvrnami) a postavím na víčko (a zase - radši lahve otáčím nad nějakou miskou nebo hrncem - kdyby bylo víčko špatně přichycené nebo kdyby bylo šroubovací víčko tlakem pootevřené - pak rychle sklenici postavím zase dnem dolů a víčko hlavou domáčknu / rukou v chňapce dotáhnu a znovu zkusím otočit.)
A nevyžádaná rada: skvrny od všeho modro - červeného (rybíz, řepa, borůvky, ...) perfektně pouštějí, pokud je jen potřu bílým jogurtem, ten nechám zaschnout, vydrolím a pak už je skvrna pryč.
Odpovědět
Průběh diskuze (4 názorů)
Téma: Zavařování v troubě - návod pro naprosté... HelenaPa 23.9.2017 7:41
*Re: Zavařování v troubě - návod pro na... žiraf 23.9.2017 9:43
**Re: Zavařování v troubě - návod pro ... HelenaPa 23.9.2017 11:27
*Re: Zavařování v troubě - návod pro na... Martina, 2 kluci 23.9.2017 12:37

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.