19.3.2017 12:59:24 :-) zaregistrovaná
Silný pálivý hovězí vývar - kde je chyba?
Prosím, nesetkal se s tím někdo? Mám maso z jedné farmy, výborné, lahodné, jak máslíčko. Dostáváme ho čerstvé, naporcované na větší kusy, sama si to doporcuji, zamrazím. Všechna jídla, co z nich běžně vařím, se povedou, maso opravdu není tuhé. Dlouho mi trvalo, než jsem našla příčinu, proč jsou některé omáčky hodně ostré, a ta chuť se nedá ničím zmírnit. Nakonec jsem zjistila, že to je vývarem právě z tohoto konkrétního masa, z této farmy. Jiné maso, kupované či z dalších zdrojů, mi tu silnou pálivou chuť neudělá. Dost mě to vadí, samozřejmě. Mám tedy za sebou opravdu detektivní pátrání, když jsem eliminovala všechny možné příčiny, hledala chybu u sebe, hodně mě mátlo, že některé vývary do omáček skvělé, a další udělal tohle, až mi nezbylo než konstatovat, že je to opravdu tímhle konkrétním masem. Další dodávku masa už jsem teď odmítla, ale jdu o radu, jestli se s tím někdo nesetkal, čím to eliminovat. Víno, ocet, cukr nezabírá. Dlouhodobé naložení taky ne. Problém dělají klasiky: svíčková, rajská. Farma je to našich příbuzných, bereme od nich hodně masa, vepřové atd, s ničím není problém, dělají všechno poctivě. Když z masa z toho samého býka uvařím guláš (nepřidám tenhle konkrétní vývar), tak je taky skvělý. Zkoušela jsem vařit jen přední hovězí, ale je úplně jedno, co vařím, jestli kosti, žebra, nebo čistý kus masa. Maso samo o sobě, z toho vývaru, je taky bez příchuti a jemné.
Díky
Odpovědět