12.7.2016 9:47:55 koré
Čím nahradit citronovou kůru?
Používáte při sladkém pečení do těsta kůru z běžných citronů - nebo z bio citronů? U běžných citronů testování prokázalo, že pouhé omytí kůry teplou vodu pesticidy neodstraní, při omytí nějakým saponátem by zase kůra mohla nevhodně načichnout. K bio citronům jsem moc nepřilnula - jednak nejsou vždy k sehnání, jednak se obvykle nedají koupit po jednom (a takovou spotřebu zase nemám, aby se mi celý pytlík dříve nezkazil).
Dá se koupit sušená jemně mletá kůra (buď v supermarketu, nebo na váhu v kořenářství), ale mám pocit, že nemá stejný efekt jako ta čerstvá - v hotové buchtě ji prostě necítím, i když jí použiju dost. Dala by se tedy kůra - např. do bábovky - nahradit třeba lžící či dvěma citronové šťávy? Bude ta vůně stejná? Někde se doporučuje "citronová tresť", ale to je zase "umělý" výrobek potravinářského průmyslu, který se mi používat nechce. Koupila jsem si i éterický citronový bio olej (co už by mohlo být přírodnějšího), u něhož se ovšem píše "nepoužívejte vnitřně". Tak nevím...
Odpovědět