25.4.2015 19:44:43 sovice
Proč teplé mléko?
Předesílám, že peču málo - dělávám ze dva druhy bábovek, velmi zřídka piškotové těsto, sladké záviny z kupovaného litového těsta a jednou za rok pár druhů cukroví. Takže můj dotaz bude úplně blbej, ale mně to vrtá hlavou.
Peču velmi jednoduchou buchtu. Dostala jsem recept od kámošky. Základ je těsto sestávající z mouky, oleje, mléka, cukru, vejce, prdopeče, kakaa a skořice; druhá vrstva nějaké ten sladký tvaroh s pudinkovým práškem a vejcem a tak.(Čili totéž v bledě modrém jako olejová bábovka, což je jedno z mála, co peču běžně.) Nicméně bylo mi zdůrazněno, že mléko má být teplejší - 50 - 60°C.
Prosím, ohřála jsem. Ale PROČ? Tu olejovou bábovku dělám běžně ze studeného mléka téměř totéž těsto a funguje to...
Odpovědět