| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

25.4.2015 19:44:43 sovice

Proč teplé mléko?

Předesílám, že peču málo - dělávám ze dva druhy bábovek, velmi zřídka piškotové těsto, sladké záviny z kupovaného litového těsta a jednou za rok pár druhů cukroví. Takže můj dotaz bude úplně blbej, ale mně to vrtá hlavou.

Peču velmi jednoduchou buchtu. Dostala jsem recept od kámošky. Základ je těsto sestávající z mouky, oleje, mléka, cukru, vejce, prdopeče, kakaa a skořice; druhá vrstva nějaké ten sladký tvaroh s pudinkovým práškem a vejcem a tak.(Čili totéž v bledě modrém jako olejová bábovka, což je jedno z mála, co peču běžně.) Nicméně bylo mi zdůrazněno, že mléko má být teplejší - 50 - 60°C.
Prosím, ohřála jsem. Ale PROČ? Tu olejovou bábovku dělám běžně ze studeného mléka téměř totéž těsto a funguje to...

Odpovědět
Průběh diskuze (11 názorů)
Proč teplé mléko? sovice 25.4.2015 19:44
*Re: Proč teplé mléko? Lada2 25.4.2015 20:14
**Re: Proč teplé mléko? Žžena 25.4.2015 21:1
*Re: Proč teplé mléko? NovákováM 25.4.2015 22:4
**Re: Proč teplé mléko? NovákováM 25.4.2015 22:4
***Re: Proč teplé mléko? sovice 25.4.2015 22:24
****Re: Proč teplé mléko? NovákováM 25.4.2015 22:28
***Re: Proč teplé mléko? Lída+4 25.4.2015 22:28
*Re: Proč teplé mléko? Citronove koliesko 26.4.2015 6:35
*Re: Proč teplé mléko? Martina, 2 kluci 26.4.2015 11:5
**Re: Proč teplé mléko? bl 26.4.2015 23:17

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.