Přidám zkušenost s tím to nádobím.
Máme hrnec (asi 5 litrů) něco přes rok.
Náš první krok bylo "vypečení" hrnce v troubě s olejem na 300 °C (bez poklice), aby se vytvořila nepřilnavá vrstva. Ačkoliv výrobce uvádí, že se časem vlastnosti zlepšují, musím říct, že hned od první vaření byl hrnec naprosto nepřilnavý (naše první jídlo byla příprava kuřecího na čínu a kousky masa se k hrnci vůbec nepřichytávaly).
Mytí bez problému probíhá jen teplou vodou a kartáčem, který jsme dostali k hrnci.
Poté dám hrnec zpět na sporák a na pár minut ho nechám ohřát, dám zhruba lžíci oleje a rozleju nebo rozetřu ho po celém dně. Tak připravený čeká na další vaření.
Pokud vaříme omáčku, nebo polívku necháme ji v hrnci v lednici třeba dva tři dny, nikdy se neobjevil ani náznak rzi.
Časem se na hrnci opravdu vytvoří krásná vrstvička, která funguje jako nepřilnavý povrch a pokud náhodou se něco na dno připeče (např. opakovaný ohřev pečeného masa apod.), stačí před mytím do hrnce nalít trochu vody dát povařit a připečené zase samo ode dna "odskočí".
V našem cca 10 cm hlubokém hrnci není problém dělat ani palačinky, nepřichytnou se a jdou krásně otočit.
Po zkušenostech s teflonovým, titanovým a keramickým nádobím musím vyhodnotit jako nejlepší hrnec v naší kuchyni. Vařit s ním je radost
Až našetříme, určitě budeme objednávat další rozměry.
Určitě nejde strčit do myčky, takže ti, kteří nejsou ochotní umýt hrnec ve dřezu, ať dají přednost nerezu.