20.12.2013 12:37:25 Hudba Ainur
Jiná ryba místo kapra
Co děláte na Štědrý večer místo kapra? Nechutná nám, o kostech a nutnosti to smažit (= smrad v obýváku) nemluvě.
Dřív jsem kupovala nějakou předsmaženou obalovanou mořskou štiku od Nowaca, která se už jen dala do trouby, a chutnala dobře. Ale dlouho jsem ji neviděla v obchodech. Několik posledních let tedy dělám jednoduchého lososa, jenom v troubě na másle, ale chtěla bych změnu.
Musí to být na upečení do trouby, bez smažení, a taky ne tak kostnaté jako kapr. Moc druhů ryb jsem zatím nejedla - chutná mi losos, pstruh a treska, nechutná kapr a pangasius (takže jim podobné chutě raději ne).
Co mi poradíte jiného? Nemám s přípravou ryb žádné zkušenosti, můj vrchol je právě ryba na másle v troubě, takže by to chtělo něco jednoduchého. Jakou rybu a její přípravu doporučíte?
Odpovědět