tisk-hlavicka

Žlutá a červená papriková polévka

2.11.2003 Souradová Věra

...s opečeným bílým chlebem a řeřichou

Potřeby pro 4 osoby:

  • 200 g žlutých paprik, 200 g paprik červených,
  • 40 g kukuřičného nebo jiného oleje,
  • 200 g cibulky
  • 2 česnekové stroužky
  • 1,25 l zeleninového vývaru
  • 125 ml šlehačky
  • 2 špetky soli
  • 1 špetku pepře
  • 40 g instatní mouky nebo škrobové moučky na zaprášení
  • Pro servírování
  • 125 ml šlehačky
  • 50 g housky nebo bíleho chleba
  • 10 g másla
  • 20 g pažitky
  • 4 květ řeřichy
  • 4 malé řeřichové listy

Příprava:

Papriky umyjeme, nakrajíme nadrobno. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme a rozmačkáme česnek. Ve dvou hrncích zpěníme vždy polovinu cibulky, přidáme do každého papriku (do jednoho žlutou do druhého červenou). Přidáme česnek, necháme trochu osmahnout a podlijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni tak 20 minut. Přidáme slehačku a rozmixujeme. Potom polévku zahustíme škrobovou moučkou. Obě polévky by měly mít stejnou konsistenci.

Před podáváním ozdobíme:

Našleháme šlehačku, dáme ji do sáčku na ozdobu dortů nebo jinak ozdobně vytlačíme. Bílý chléb nebo housku osmahneme, pažitku nakrajíme na drobno.

Žlutou a červenou polévku opatrně nalijeme na mělký talíř, Začíméme od kraje talíře, tak aby obě barvy zůstaly zachovány. Přidáme opečenou housku a pažitku a také květy a listz řeřichy. Pokud jste to ješte nezkusily chutnají výborně. Trošku pikantně, ale i v salátech jsou vhodným obohacením... Dobrou chuť.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.