tisk-hlavicka

Pikantní dýně (COLOMBO DE GIRAUMON)

2.11.2003 Souradová Věra 2 názory

Na tento recept jsou vhodné různé druhy dýní i pro tykve, například i pro patisony...

  • 1 cibule, nadrobno nakrájená
  • 1 až dva stroužky česneku, rozmačkané či nastrouhané
  • 1 malá lžička kari
  • 3 hřebíčky, rozmělněné
  • 1/2 malé chili papričky, nadrobno nakrájené, je možné použít i sušenou (pro slabé povahy vůbec vynechat)
  • 1 středně velká dýně, oloupaná a zbavena zrníček, nakrajená na kostičky asi 1 půl cm velké
  • 2 rajčata, oloupaná a nakrájená
  • 1 lžíce rozinek, mohou to být sultánky nebo i zlaté rozinky. Kdo je má rád, může to být i trošku víc až 2 lžíce.
  • 1/4 lžičky cukru, pokud chcete, nemusí být
  • citrónová šťáva z jednoho citonu
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Nejdříve rozpálíme olej na těžké pánvi a zpěníme v něm cibuli. Když je průsvitná přidáme česnek a necháme to také zpěnit. Osmahneme trošku i dýni a po chvilce přidáme prášek kari koření, natlučený hřebíček, pokrajená rajčata, rozinky a cukr.

Pokropíme citrónovou šťávou, přiklopíme a necháme dusit na mírném ohni tak 25 až 40 minut podle druhu dýně, až je měkká.

Můžete servírovat jako přílohu k masu, ale nejlepší je to jako bezmasé jídlo s rýží. Stačí vám tak pro 4 osoby.

Názory k článku (2 názorů)
Vyzkousela Kohnova 18.10.2008 8:21
Výborné! Dáša + 3letý Kryštof 3.11.2009 17:34




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.