tisk-hlavicka

Kalorická hustota jídel a pocit nasycení

13.4.2003 American Journal of Clinical Nutrition 1999;69:863-871 1 názor

Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující je množství ovoce, zeleniny, vody a vlákniny.

Konzumování potravin s nízkou kalorickou hustotou a nízkým obsahem tuku (ovoce, zelenina, obiloviny) vedlo v konečném důsledku u pokusné skupiny k týdennímu snížení příjmu kalorií o 16%.

Názory k článku (1 názorů)
Jídlo a pocit nasycení Dáša 8.8.2005 22:32




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.